Admin Panel

Yahoo ID status checker:

danicicovlad.hi5.com

vineri, 25 decembrie 2009

This video is not available in your country!

De câte ori ați întâlnit chestia din titlu ?

Eu unul, de prea multe ori! Însă nu într-atât încât să-i și caut o rezolvare :)

Asta până când mi-a cerut o prietenă ajutorul cum că ea nu poate viziona nimic de pe www.hulu.com, un site ce l-a folosit intens cât timp era in SUA, cu work`n`travel.

Pe hulu.com poți viziona filme, seriale și emisiuni direct de pe net. Un fel de youtube dar mai specializat, făcut mai cu gust, cu funcții mai multe. (Echivalentul pentru muzica: www.vevo.com)

De vrei să vizionezi un video din afara statelor, site-ul cu pricina te întâmpină cu mesajul următor "Sorry, currently our video library can only be streamed from within the United States"

După niște căutări pe net, i-am găsit o rezolvare!

Am dat de un progrămel gratuit care-și face treaba foarte bine și e ușor de instalat/utilizat! E vorba de Hotspot Shield de la AnchorFree.

"Hotspot Shield: Ensure you are private, secure, and anonymous online!"

Ce face defapt softul ? Se conectează automat la niște servere proxy cărora le trimite cererile tale. Astfel păcălești site-ul dorit, acesta neștiind din ce țară ești tu exact. El vede doar serverul proxy de unde e. Dacă acesta e din țara căruia ii e destinat site-ul, îl va lasă să-i acceseze conținutul și implicit și ție, cel care ești conectat la server.

Nu toate serverele proxy, la care se conectează acest program, sunt din state. Fapt pentru care s-ar putea să nu funcționeze de fiecare dată. Rezolvarea e simplă, te reconectezi la un alt server printr-un simplu buton din program.

În continuare îți voi arăta pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  1. downloadezi programul Hotspot Shield [link direct]  2. Instalezi programul.
    Notă: Pentru un sistem mai curat: în setup, la secțiunea Hotspot Shield Community Toolbar debifează faza cu "Include the...toolbar" == bla bla. Nu avem nevoie sa ne umplem IE-ul cu atâtea toolbar-uri. În ecranul următor debifează primele trei căsuțe. (pentru că nu cred că vrei să renunți la homepage-ul tău magnific cu sweetim.blabla.com :)) *joke*)

Odată instalat și rulat, îi vei simți prezența in tray (dreapta jos, lângă ceas). Dacă iconița e roșie, înseamnă că nu ești conectat la niciun server.Dă un click pe ea și apoi click pe Connect/ON. Îți va deschide o pagina web locala in browserul implicit: http://127.0.0.1:895/config/?action=connect〈=eng unde îți va afișa starea programului: la ce server s-a conectat, ce IP ai primit, etc.


După ce te-ai conectat, poți naviga in voie pe site-urile dorite. (ex. hulu.com, vevo.com, etc.).

Dacă nu reușești cu primul server, reconectează-te dând click pe iconița de lângă ceas, apoi click pe Disconnect/OFF și urmează iar pașii pentru conectare.

După ce ți-ai mulțumit simțurile cu conținutul de peste ocean, nu uita să te deconectezi de la serverul proxy. Nu de alta, dar conexiunea printr-un astfel de server nu e tocmai rapidă. Deci, folosește-l doar când știi că ai nevoie de așa ceva!

Tu ce metodă cunoști pentru a viziona conținut "banat" ? :)

(wikipedia: server proxy)

CUM SA PACALESTI UN SITE CA ESTI DIN SUA

Un comentariu:

tutunul dăunează grav sănătății
(tutunul dăunează grav sănătății)