Admin Panel

Yahoo ID status checker:

danicicovlad.hi5.com

miercuri, 23 decembrie 2009

Remote-assistance prin TeamViewer


www.teamviewer.com

Vrei să îți ajuți prietenul/a să își instaleze un program nou, sau poate are vreo problemă legată de folosirea unui soft, dar nu ai timp să te deplasezi acasă la el/ea ?

Ți s-a întâmplat. Știu! Și mie...

Sunt fel și fel de programe, care mai de care, ce îți oferă serviciul de remote-assistance, gratuit sau pe bani.

Ce este remote-assistance, te-ntrebi?
În termeni simpli... e o metodă de a controla un calculator de la distanță pentru a rezolva diferite probleme.

Da! Poți îndruma persoana de la "capătul firului" (celălalt calculator), folosind mouse-ul și tastatura ta ca și cum ai fi lângă ea.

Am încercat mai multe astfel de programe, dar cel ce-mi place cel mai mult și despre care scriu în continuare, este: TeamViewer.
Ce ai de făcut pentru a rezolva problema persoanei ce ți-a cerut ajutorul ? Nimic mai simplu decât să urmezi următorii pași:

  1. Downloadează TeamViewer (All-In-One: TeamViewer full version) [link direct]

  2. Instalează-l la tine pe computer și rulează-l. O să îți apară fereastra următoare:  3. Spune-i lui/ei să downloadeze de pe site-ul de mai sus executabilul ce nu necesită instalare (și anume: For the instant customer: TeamViewer QuickSupport [link direct]).
    Cu acest executabil poate doar să primească ajutor. Nu poate oferi la rândul său ajutor.
    Nota: Pentru a câștiga timp poți tu să downloadezi și să-i trimiți varianta corectă ca să nu mai pierzi timp explicând ce și de unde să downloadeze).


  4. El/ea trebuie să ruleze acel program și să-l țină deschis pe perioada cât timp primește ajutor. Programul îi va afișa un ID și o parolă pe care trebuie să ți-o transmită ție.  5. Introduci ID-ul lui/ei în TeamViewer la Create session și dai click pe butonul Connect to partner. Te va întreba apoi de parola lui/ei. O introduci și pe aia și... voila.  6. Încerci să rezolvi problema...
De ce îți recomand acest soft ?

Pentru simplul fapt că e foarte ușor de folosit și nu te mai încurci cu setări la firewall-ul lui/ei, drepturi de administrator pentru instalare, etc. ... explicații in plus ce doar îți consumă din timpul pe care l-ai putea folosi ajutându-l/o.

Mi-ar place să știu ce program folosești în prezent pentru remote-assistance.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tutunul dăunează grav sănătății
(tutunul dăunează grav sănătății)